سید محمد حسینی؛ شومن، مجری، بازیگر، نویسنده، کارگردان و برنامهساز ایرانی، متولد ۱۳ تیرماه ۱۳۴۸ (۴ جولای 1969) در شهر ری تهران است. او دانشآموخته رشته فیزیک از دانشگاه اصفهان میباشد. در سال ۱۳۶۸ در این دانشگاه با تئاترهای «قنبرعلی دکتر میشود» و «مجری ناشی» به عنوان نویسنده و بازیگر درخشید که مورد استقبال دانشجویان، استادان و هنرمندان قرار گرفت. دیری نگذشت که تئاتر «زیر آسمان شهر» و «ازدواج با خودت» را با خود به صحنه آورد. او هنوز پا به عرصه تلویزیون نگذاشته بود که بیش از ۱۰۰۰ شب اجرای این نمایشها را در کارنامه خود داشت. از ابتدای شروع به کار در شبکه تهران تا سال ۱۳۸۴ مجری این شبکه بود که برنامههای او خصوصاً با زوج سید کاظم احمدزاده هواداران فراوان داشت. محمد حسینی تا زمان فعالیتش در ایران در برنامههایی نظیر مسابقه سیمرغ و مسابقه بزرگ در تلویزیون ایران فعالیت داشت.
● آغاز کار حرفهای
حضور حرفهای سید محمد حسینی در تلویزیون از سال ۱۳۷۳ با سمت نویسندگی، کارگردانی و بازیگری آغاز شد و پس از آن با ساخت چند آیتم در “نوروز ۷۳” رسماً وارد تلویزیون ایران گردید.
او کار حرفهای خود را به عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر با برنامههای زیر آغاز کرد:
نیم نگاه (۴۰ قسمت ۳۰ دقیقهای)
سلام تهران (50 قسمت 45 دقیقهای)
داخل پرانتز (۲۶ قسمت ۳۰ دقیقهای)
تیلیپ (13 قسمت برنامهٔ موزیکال کمدی – انتقادی)
● آغاز شومنی
سید محمد حسینی در سال ۱۳۷۴ با شومنی بسیار موفق خود در برنامه مسابقه بزرگ (۵۲ قسمت برنامه ۹۰ دقیقهای)، به سرعت به اوج محبوبیت رسید.
اجرای منحصر به فرد و سبک ویژه، او را در صدر مجری – بازیگران ایران قرار داد.
میتوان گفت که مسابقه بزرگ به دلیل اجرای متفاوت و جذاب سید محمد حسینی، پربینندهترین برنامه تلویزیونی در تاریخ برنامههای این سبک در ایران بوده است.
سبک نوین وی در اجرا، موجب شد که فضای بسیار خشک و متعصبانه سیاسی – مذهبی آن زمان شکسته شود. به همین دلیل، وی پس از اجرای برنامهٔ مسابقه بزرگ به مدت ۶ ماه ممنوع التصویر شد.
توانایی و ویژگیهای بینظیر سید محمد حسینی، سبب شد تا پس از گذشت سالها از فریدون فرخ زاد، به وی لقب شومن دادند و تاکنون نیز به عنوان تنها شومن ایران فعالیت دارد.
سید محمد حسینی بیش از پانصد هزار دقیقه نویسندگی و کارگردانی موفق در کارنامهٔ خود دارد. او بیش از ۳۰ فیلمنامهٔ سینمایی جدی و کمدی دارد که به دلیل جو حاکم موجود در جامعه و ساختار هالیوودی فیلمنامهها، ساخته نشد.
کتاب «خدا موجود واقعی نیست» او هیچ وقت در ایران به چاپ نرسید.
● خروج از ایران
سید محمد حسینی مانند بیشتر چهرههای برنامههای زندۀ صدا و سیمای ایران میکوشید از سیاست بپرهیزد.
او در سال ۱۳۸۴، در اوج معروفیت و محبوبیت، آن هم زمانی که سالهای متوالی توسط مردم به عنوان بهترین شومن ایران انتخاب شده بود، تحت فشار سیاسی حاکم بر جامعه، از ایران خارج شد و هم اکنون در ایالات متحده آمریکا زندگی میکند.
● فعالیتهای حرفهای / در ایران
از کارهای موفق وی تا سال ۱۳۸۴ (خروج وی از ایران) به عنوان شومن، کارگردان، نویسنده، شاعر و آهنگ ساز میتوان به کارهای ذیل اشاره کرد:
مسابقه زنده تلفنی (بیش از ۱۰۰ شب ۳۰ دقیقهای)
شب بخیر تهران (بیش از ۹۰ شب، هر قسمت ۱۲۰ دقیقه)
مسابقه توپ از تو (۲۶ قسمت ۱۰۰ دقیقهای)
مسابقه خط رو خط (بیش از ۱۰۰ شب ۳۰ دقیقهای)
مسابقه خانه چهلم
سریال عروسی ۷۷ به کارگردانی مهرداد پوراحمد (بازیگر)
شبهای تابستان (به تهیه کنندگی سید کاظم احمدزاده – اوج موفقیت این زوج بعد از هزاران شب اجرا در کنار هم – بیش از ۱۰۰ قسمت ۱۲۰ دقیقهای)
مسابقه تیر و کمان (۲۶ قسمت)
شبتون بخیر (بیش از ۱۰۰ شب)
جشن رمضان (بیش از ۱۰۰ شب)
مسابقه در ۱۰۰ ثانیه
سریال مهتاب (به تهیه کنندگی نیکبخت و بازی حسین رفیعی)
مسابقه روبرو (۹۰ شب)
نمایش یک اتفاق شاد (بیش از ۱۰۰ شب)
ماه نو (۳۰ قسمت)
مسابقه سیمرغ (60 قسمت 90 دقیقهای)
● فعالیتهای حرفهای / خارج از ایران
کارهای هنری وی بعد از سال ۱۳۸۴ عبارتند از:
مدیریت دوبلاژ و دوبلر بیش از ۱۲۰ قسمت کارتون، فیلم سینمایی، سریال و برنامه مستند
ام شو M Show (40 قسمت – طنز سیاسی)
اینباکس Inbox (6 قسمت برنامه سیاسی – کمدی)
مهمان ویژه (50 قسمت کمدی – اجتماعی – انتقادی)
تئاتر شومن فراری (نویسندگی، کارگردانی و اجرا)
تئاتر استریپ تیز Strip tease (کار مشترکی از سید محمد حسینی و فرزان دلجو و با هنرنمایی مینا لاکانی)
شب بخیر ایران – سری اول (40 قسمت فلسفی – فرهنگی – سیاسی)
حسینی در فوریه 2016، یک رادیوی اینترنتی ۲۴ ساعته به نام «رادیو پستو» را با محوریت سرگرمی عرفانی و رویکرد انتقادی در کالیفرنیای آمریکا راهاندازی کرد. این اولین رسانهای بود که او پس از خارج شدن از ایران، شخصاً تاسیس نمود.
از جمله آیتمهای این رادیو که بسیار مورد توجه و علاقه میلیونها مخاطب قرار گرفت میتوان به برنامه: شاسکولها، صفحه، صبح جمعه با شما در یکشنبه، ادامه شب بخیر ایران، طلوع امپراطوری کوروش، ریاستارت و… اشاره کرد.
سید محمد حسینی، لیدر ریاستارت نشان داد که برانگیخته شده تا سرزمین ایران را مجدداً بزرگ گرداند. او برای این کار شروع به پخش برنامههای علمی، عرفانی و سیاسی کرد تا هویت واپاشیدهٔ ایرانیان را احیا کرده و آنان را از ریشهایی که به آن تعلق دارند آگاه سازد.
او اندیشیدن، خردورزی، خودباوری، قدرت اتحاد و یكی بودن را یاد داد تا با خودشناسی و سیر و سلوک درون خود، ابتدا خدا و شیطان درون خود را بشناسیم و سپس شیطان بیرون را شناخته و با اندیشه و خرد آن را مهار كرده و بِكشیم.
لیدر ری استارت با شعار “بنی آدم اعضای یک پیکرند”، پیام آور صلح و عشق برگرفته از صوفیان و عرفای بزرگ جهان است و میخواهد چهارم جولایی دیگر یعنی روز استقلال واقعی، در کشور بیافریند.